سيد حميد روحاني: مجمع روحانيون مبارزبه سرنوشت شوم نهضت آزادي دچار شده است
رئيس بنياد تاريخ پژوهي و دانشنامه انقلاب اسلامي گفت: اقدامات اعضاي مجمع روحانيون سبب شده كه مجمع اين چنين منزوي و مانند گروهك هاي نهضت آزادي، مشاركت و . . . از ملت دور شود و افسوس كه مجمع روحانيون مبارز به اين سرنوشت شوم دچار شده است.
حجت الاسلام والمسلمين سيد حميد روحاني در گفت وگو با فارس درخصوص مجمع روحانيون مبارز و در پاسخ به اينكه چرا اعضاي اين مجمع كه در ابتداي انقلاب به همراهي با امام خميني(ره) شهرت داشتند، در مسير انقلاب از خط خود جدا شدند و در آخر نيز مقابل نظام ايستادند؟ گفت: در خصوص مجمع روحانيون مبارز چند مسئله دخيل بود كه كار آنها را به اينجا كشاند؛ در ميان اعضاي مجمع روحانيون كساني بودند كه اصلا به امام خميني(ره) اعتقاد نداشتند اما بوي قدرت به مشامشمان رسيده و آنها را به مجمع روحانيون كشانده بود.
رئيس بنياد تاريخ پژوهي و دانشنامه انقلاب اسلامي با بيان اينكه همچنين در ميان اعضاي مجمع كساني بودند كه به امام اعتقاد داشتند اما به اصل ولايت فقيه معتقد نبودند و از روي ناچاري پذيرفته بودند كه خود را موافق نشان دهند، ادامه داد: دسته سوم نيز كساني بودند كه انديشه ليبراليستي داشتند و با اين انديشه زندگي كرده و اساسا حرف ها و انديشه هاي انقلابي را مسخره مي كردند كه اينها نيز در مجمع نقش داشتند و بعد هم در رأس تشكيلات قرار گرفتند و در انحرافي كه براي مجمع به وجود آمد، نقش داشتند.
روحاني اضافه كرد: مسئله چهارم حفظ منافع و قدرت افراد بود؛ برخي از اعضاي مجمع پس از رحلت امام(ره) احساس كردند كه منافعشان را از دست داده اند و در قدرت و نظام سهمي ندارند، يعني به خيال خودشان كنار گذاشته شده بودند لذا اين موضوع سبب شد در اين جو قرار گيرند.
وي با اشاره به اينكه البته در ميان اعضاي مجمع روحانيون افرادي بودند و هستند كه به امام، انقلاب، اسلام و رهبري اعتقاد دارند اما در اقليت هستند و نمي توانند نقشي ايفا كنند، گفت: متأسفانه مجمع روحانيون به دليل اين رفتارهاي نادرست و اشتباه، خود را در صف دشمن قرار داد و از انقلاب جدا شد .
رئيس بنياد تاريخ پژوهي و دانشنامه انقلاب اسلامي پيروي از اصل ولايت فقيه و رهبري را از خطوط قرمز حضرت امام (ره) دانست و با اشاره به تأكيدات فراوان ايشان بر روي اين مسئله يادآور شد: چطور مي توان پذيرفت كه فردي خود را در خط امام بداند اما فرامين رهبري را زير پا بگذارد و به رهبري پشت كند كه آقايان عضو مجمع بايد اين سؤال را جواب دهند.
روحاني اضافه كرد: كساني كه امروز اطلاعيه مي دهند و از امام دم مي زنند و خود را يار امام مي دانند، آيا قبول دارند كه امام مسئله ولايت فقيه و پيروي از رهبري را واجب مي دانستند؟ آيا اين استفاده ابزاري از امام نيست؟ اينها مي خواهند چه كساني را فريب دهند؟ ملت ايران آگاه است و با اين مسائل فريب نمي خورد.
وي با تأكيد بر اينكه اعضاي مجمع روحانيون بايد خط خود را مشخص كنند كه آيا امام خميني(ره) و همه آرمان هاي ايشان را قبول دارند و يا در مسايلي كه به نفعشان است، پيرو امام هستند، اظهار داشت: اولين مسئله رهبري است و اگر اين افراد امام را قبول دارند، بايد بيايند، زانو بزنند و از مقام معظم رهبري رهنمود بگيرند و تكليف و وظيفه شان را بپرسند.
رئيس بنياد تاريخ پژوهي و دانشنامه انقلاب اسلامي ادامه داد: اما اگر رهبري را قبول ندارند، پس امام را نيز قبول ندارند چراكه هيچ كس نمي تواند ادعا كند كه پيرو خط امام هستم اما رهبري را قبول ندارم؛ اين موضوع خيانت، نفاق، دورويي و رياكاري است و اين افراد با اين شيوه نمي توانند در جامعه سر بلند كنند.
روحاني تأكيد كرد: امروز مي بينيم كه اين روش اعضاي مجمع روحانيون سبب شده كه مجمع اين چنين منزوي شود و مانند گروهك هاي نهضت آزادي، جبهه ملي، مشاركت و... از ملت دور شود و اين جاي افسوس است كه مجمع روحانيون مبارز به اين سرنوشت شوم دچار شده است چراكه برخي از اعضاي آن از كساني بودند كه زماني در صحنه انقلاب حضور داشتند.
وي خاطرنشان كرد: انتظار ما اين است كه مجمع روحانيون دوشادوش ملت به صحنه بيايد؛ نه اينكه در گوشه اي بنشيند و اعلاميه دهد، چراكه نهضت آزادي نيز اين اقدام را انجام مي دهد و اعضاي مجمع بايد از سرنوشت نهضت آزادي و ديگر گروهك هايي كه راهشان را از امام و انقلاب جدا كردند، عبرت بگيرند.
رئيس بنياد تاريخ پژوهي و دانشنامه انقلاب اسلامي متذكر شد: اگر اعضاي مجمع فكر مي كنند حرف زدن از امام مي تواند مردم را فريب دهد، اشتباه مي كنند، چراكه ملت ايران امروز به عمل نگاه مي كند لذا تا زماني كه اين افراد راه خود را مشخص نكنند، در اين جامعه اعتبار و ارزشي نخواهند داشت.
وي همچنين با اشاره به عملكرد هاشمي رفسنجاني در جريان فتنه سال گذشته، در پاسخ به اين سؤال كه آيا آقاي هاشمي جزو خواصي كه ريزش كرده اند، محسوب مي شود؟ اظهار داشت: اميدوارم هاشمي رفسنجاني ريزش نكند و به دامن ملت و انقلاب بازگردد و در خدمت اسلام و انقلاب باشد، اما چند مسئله وجود دارد كه در لغزش وي تأثير داشته است.
وي با بيان اينكه اين جمله حضرت امام(ره) كه فرمودند «كساني مي توانند تا آخر با ما باشند كه درد فقر را چشيده اند » هيچ گاه از ذهنم خارج نمي شود، افزود: هاشمي رفسنجاني در يك خانواده مرفه رشد و زندگي كرده است لذا زندگي مرفه و به نوعي اشرافي گري يكي از عوامل تأثيرگذار در ريزش وي است؛ هاشمي رفسنجاني حتي در خطبه هاي نماز جمعه خود، مردم را به تجمل گرايي، زندگي كذايي و رفاه طلبي فرا مي خواند و اين عاملي بود كه وي را از مردم جدا كرد.
رئيس بنياد تاريخ پژوهي و دانشنامه انقلاب اسلامي«نورچشمي ها و آقازاده ها » را يكي ديگر از عوامل لغزش هاشمي رفسنجاني برشمرد و گفت: اين فاميل پرستي و آقازاده پرستي بسيار خطرناك است و بسياري را به چالش، انحراف و بدبختي كشانده است كه اميدواريم اين آقازاده پرستي سبب نشود هاشمي رفسنجاني به طور كلي ساقط شود.
«غرور » موضوع ديگري بود كه روحاني از آن به عنوان يكي از اسباب لغزش هاشمي رفسنجاني نام برد و تأكيد كرد: غرور، خود را در برج عاج ديدن و اينكه «انتظار داشته باشي از رهبري تا مجلس و قانون در سيطره و چنگ تو باشند»، خصلتي است كه انسان را به تباهي مي كشاند و اين مسئله اي است كه براي هاشمي رفسنجاني وجود داشته و دارد و سبب بروز چنين مشكلاتي شده است.
وي دليل چهارم به چالش كشيده شدن هاشمي رفسنجاني را «يكدندگي و لجبازي » برشمرد و از آن به عنوان «خطري كه همچنان او را تهديد مي كند »، ياد كرد.
وي خاطرنشان كرد: هاشمي رفسنجاني انتظار دارد در نظام جمهوري اسلامي حرف اول را بزند و تقريباً نقش رهبري را داشته باشد و در كنار حضرت آيت الله خامنه اي در رهبري سهيم باشد و به قول معروف به بازي گرفته شود، اما مقام معظم رهبري مرد خداست و طبق وظيفه خود عمل مي كند و نمي تواند طبق خواسته هاي نفساني اين افراد عمل كند.
نظرات شما عزیزان:
برچسب ها : مجمع روحانيون مبارزبه سرنوشت شوم نهضت آزادي دچار شده است, رئيس بنياد تاريخ پژوهي و دانشنامه انقلاب اسلامي گفت: اقدامات اعضاي مجمع روحانيون سبب شده كه مجمع اين چنين منزوي و مانند گروهك هاي نهضت آزادي, مشاركت و , , , از ملت دور شود و افسوس كه مجمع روحانيون مبارز به اين سرنوشت شوم د,